Träna på jobbet – 3 tips

Det är klart att du ska träna på jobbet. Genom att lära dig mer om hur du kan skapa en hälsosam arbetsmiljö så kan du må mycket bättre i vardagen. Du kan till exempel sätta in en datorskärm till och så kan du fundera lite på hur det går att styra ljudbilden på ditt jobb. Utöver detta är det som sagt möjligt att träna på jobbet.

3 typer av träning för arbetsplatsen:

1. Mer rörelse

Lägg in ett gångband under skrivbordet eller ta ett varv runt kontoret. Gör detta med jämna mellanrum. Om du har ett skrivbord som går att höja kan du röra dig i takt med lite musik då och då. Detta är en form av träning som kan göra susen för din koncentration och hälsa.

2. Stretching

Sträck armarna över huvudet och plocka äpplen i luften. Att sträcka på armar och ben är viktigt. Här är ytterligare en anledning till att välja ett skrivbord som du kan höja. Men även i din stol kan du göra lite stretchingträning. Om du har en riktigt bra kontorsstol så kan du vippa med den och trycka emot för att dra lite extra i dina leder.

3. Andningsövningar

Du kan även träna dina lungor. Lär dig olika typer av andningsövningar för att göra detta. Det är inte svårt och du kan göra det sittandes vid din dator. Andas in under ett visst antal sekunder och andas sedan ut långsammare eller snabbare. Träna din medvetenhet om din andning och stärk lungorna.