Bli brun utan ränder på kroppen

Om du tycker att det ser mindre coolt ut med ränder på huden där du inte har solat så kan du behöva tänka lite utanför ramarna. Inte så att du måste sola naken. Det här är inte den ända vägen till en jämn brun färg på kroppen. Vi tar en titt på några möjligheter.

Bli brun utan sol

Du behöver inte ligga och pressa och du behöver heller inte vara ute i solen flera timmar per dag för att bli brun. Det går till exempel att bli brun med Melanotan som är ett ämne du kan använda med sprutor eller nässpray.

Du kan också använda vanlig brun-utan-sol-kräm. Trots att vår populärkultur propsar för att sola och hur vi gör det säkert så finns det inget som säger att du måste göra det för att bli brun. Det finns ju till och med kliniker som hjälper dig med sprayning så att hela din kropp blir jämnt brunfärgad.

Faktum är att det kan vara att föredra att inte ligga och pressa i solen. Det finns ju en hel del faror med att bli brun på detta vis. Dessutom är det svårt att undvika ränder på kroppen när du solar på allmän plats eller befinner dig i solen på en segelbåt.

brun med ränder
Det här är inte ett lyckat resultat efter solning!

Sola jämnt på en privat plats

Om du tänker dig att bästa solbrännan fås av solen så kan det alltså vara lite klurigt att bli brun utan ränder. Detta även om du tillhör de som känner sig bekväma med att sola utan kläder på allmänna platser.

Om du inte vill få ränder från en bikini så får du hitta en plats där du känner dig okej med att sola utan detta klädesplagg. Det kanske är din balkong där ingen kan se dig eller en strand där detta är normen.

När du solar på detta sätt måste du tänka på att sola på ett jämnt sätt. Det finns de som till och med lyfter på bröst och andra kroppsdelar för att solen ska komma åt precis överallt. Det är kanske lite överkurs. Detta beror ju på vem du är och varför den jämna bruna hudfärgen utan ränder är så viktig för dig.

Solarium är privat och enkelt

I ett solarium får du också strålarna som gör att du blir brun. Där är det lite enklare för dig som föredrar att vara modest att få en jämn solning. Du kan tajma och se till att du vänder dig så mycket som krävs för att ska få samma färg över hela kroppen.

Om du får strålar även från undersidan blir det ju enkelt nog. Men tänk på att sättet du ligger på kan leda till att vissa delar av kroppen ändå får veck och ränder. Rör alltså lite på dig så att det blir jämnt och snyggt resultat av din solning.