Rent duschmunstycke utan kemikalier

När du har ett duschmunstycke som är fullt av kalk så ser det inte fint ut. Det kan till och med vara så att vatten inte strömmar som det ska på grund av kalken. Det är som att den sista tvålbiten på handfatet har täppt till duschen! Men du vill inte städa med kemikalier. Vad kan du göra?

Fram med vinäger och en påse!

Ta fram en påse som du kan fästa runt duschmunstycket så att den liksom hänger omkring duschmunstycket. I påsen häller du vinäger. Hela duschmunstycket ska täckas i vinäger. Lämna detta över natten och plocka sedan bort påsen på morgonen. Du kommer att ha ett munstycke som är helt utan kalk!

Det här är fantastiskt effektivt och helt utan farliga kemikalier. Dessutom behöver du inte jobba hårt med mekanisk rengöring för att få bort all kalk.

Nu kan det förstås vara så att du känner att det räcker med detta dushhuvud och du vill ha ett nytt. Då kan du lämna vinägern för annat och helt enkelt köpa ett nytt munstycke.

Om du gillade detta tips kanske du också kommer att vara intresserad av hur du kan hålla koll på din resväska eller hur du kan gömma pengar på smart sätt i din väska.