Några enkla hacks för gladare rygg

Om du har ont i ryggen är du inte ensam och du behöver inte vara rädd. Det är sällan farligt att ha ont i ryggen. Vi kan ha ont i ryggen utan att vara sjuka. Men det gör det ju inte mindre jobbigt när det gör ont. Här ska vi se på några kreativa sätt att hantera ryggont på så att du kan minska tiden du lägger på att sucka med en hand mot ländryggen och en som stöd mot möbler och räcken.

Kom igång med massagepistol!

Fler borde satsa på massagepistol. Idag kan du köpa en professionell massagepicka som Flowgun till en rimlig slant. Det är inte dyrt att få den här typen av massage för du sköter den ju på egen hand. Det finns olika lägen och massagehuvuden som du kan använda mot rygg, nacke och axlar.

Med regelbunden massage så slappnar du av och du kan uppleva att du faktiskt känner mindre stelhet och smärta.

Minska situationer då du behöver böja dig

Hur du rör dig får betydelse för hur din kropp mår. Det är till exempel viktigt att börja röra sig på rätt sätt innan du drar igång med styrketräning. Du kanske tänker att det bara är att dra igång med styrkeövningar för rygg och mage för att det ska bli bättre med ryggontet. Men om du inte rör dig på rätt sätt så kan det faktiskt bli precis tvärtom.

Dessutom kan du ju inreda på ett smart sätt hemma. Du kommer att hitta nyckel på en gång och så slipper du böja dig då den alltid hänger på en krok. Fundera lite på hur du kan få upp saker från golvet för att slippa hålla på med böj och kryp som inte är bra för dig.

böja sig

Träna ryggen med app hemma

Appar kan vi numera använda för så många bra saker och din rygg kan bli gladare om du kör träning som stärker den. Det behöver alls inte vara komplicerat. Det finns appar som ger dig ryggövningar som tar 5-10 minuter att utföra. Du behöver inte byta kläder och du blir inte svettig. Enkelt och för det mesta helt gratis!

Inred din arbetsplats ergonomiskt

Försök att förbättra din arbetsplats med ergonomisk inredning. Använd två skärmar, stå på ståmatta med zonterapi, sitt på boll ibland… Det finns många kreativa hacks för kontoret som kan leda till en mycket gladare rygg.

Bara det att du tar reda på hur långt du ska sitta från skärmen kan förändra mycket för dig. Börja med det redan nu och sträck på dig. Låtsas att du plockar äpplen en eller två gånger per dag. Det är något din rygg skulle tacka dig för om den kunde tala.